27 mars 2018

Gjuta ägg av gipsFörra veckan testade jag att gjuta med gips i äggskal för första gången. Jag har provat att gjuta med betong tidigare och det har funkat fint. Det gjorde det med gips också. Men det var rätt pillrigt att få bort skalet när det väl hade torkat, det krävdes lite tålamod och en vass nagel. Jag köpte mina ben hos Lekbutik Lavendel i Järna och gipset hade jag köpt på Panduro sedan tidigare.

Så här gjorde jag:

  1. Först knackade jag ett litet hål i "botten" på ägget, hällde ut innehållet och sköljde ur det noga.
  2. Sedan blandade jag gipset enligt beskrivningen i en plastmugg.
  3. Därefter ställde jag äggen i en gammal äggkartong och hällde i gipset och byggde en ställning till benen.
  4. Sen hängde jag upp benen i ställningen och lät det hela torka ett dygn innan jag ställde dem upp och sedan lät jag det torka lite till innan jag började skala bort skalet.
  5. Jag valde att behålla mina vita som gipset men lämnade lite skal kvar på den ena som en hatt. Men de går ju förstås finfint att måla om man vill.
Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar