2 februari 2017

Återbruka smycken

Jag tror inte jag är den enda som har en hel drös med gamla halsband, armband och örhängen liggandes? Ett tips för att börja använda dem igen är att göra något nytt smycke av dem. Ibland kan man behöva komplettera med någon kedja eller lås. Men väldigt ofta har du det mesta hemma, just i lådan med alla oanvända gamla smycken.

Det här favorithalsbandet har varit med om många fester och middagar och jag har liksom inte kunnat slänga det trots att det verkligen har haft sin storhetstid. Jag har känt att det förtjänat ett bättre öde. Så jag tog helt enkelt och bände isär några av ringarna och tog loss några av plattorna. Tog fram ett nagellack jag älskar och målade tre tjocka lager på några av plattorna. Sedan lät jag det torka ordentligt och satte ihop plattorna med nya ringar och en annan kedja. Vips - ett nytt halsband!

Jag använder ofta nagellack när jag målar mina smycken. Dels för att jag tycker att det blir fint och det är lätt att matcha ihop, men också för att om jag tröttnar på färgen, är det bara att ta bort lacken och måla på en annan färg. Hur smidigt som helst.

Örhängena är gjorda av cernitlera och också målade med samma nagellack.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar