27 januari 2017

Gör en liten väska utan att sy


Att sy kan vara krångligt. Tänk så bra om du kan fixa en lite väska utan att sy ett stygn. Här hittar du en beskrivning på en liten kuvertväska som du gör av skinn och du behöver inte sy, bara klippa lite.

Det är nog inte bara jag som vill byta väska ibland och som då tycker att det är krångligt att flytta över saker mellan väskorna. Det slutar ju bara med att man står där utan sina tamponger, läppglans eller vad det nu är som man tycker är viktigt att alltid ha med sig. Lösningen för mig heter liten-väska-i-väskan. När jag hittade det här enkla mönstret satte jag igång direkt.

Du behöver:

  • En bit skinn/läder
  • Håltång
  • Sax
  • Skruvnit

Sedan följer du bara beskrivningen i länken ovan. Den väska jag har gjort här är efter ett mönster som fick plats på en A4-utskrift. Sedan klippte jag till en bit från en gammal mockakjol och nitarna är från ett gammalt skärp. Återbruk i dess bästa form. Men mocka är nog lite väl mjukt för dem här typen av område egentligen. Jag har även skrivit ut mönstret på A3 och ska prova att göra en större väska i ett litet styvare skinn. Men tills dess duger den här bra.

Och just det, den lilla hårrosetten är också bara en bit skinn som jag klippt ut och knutit runt en tofs. Superenkelt att göra till barnen, eller sig själv, och genast blir vardagstofsen lite roligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar