22 augusti 2016

Vridna baguetter / Enkla baguetter


Till helgens födelsedagskalas och kräftskiva bakade jag baguetter. Det här receptet är så löjligt enkelt och blir väldigt gott. Det enda som är krångligt här är att det är rätt kladdigt och att det är lång jästid. Men det är det värt!

Det här behöver du:

  • 25 g jäst
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 2 tsk salt
  • 13-14 dl vetemjöl
Så här gör du:
  1. Lös upp jästen i vattnet. 
  2. Rör i salt och mjöl, det ska bli ganska kladdigt. 
  3. Låt jäsa 2 timmar. HÄLL ut degen på väl mjölat bakbord. Knåda inte, det är själva grejen, utan skär degen i tre delar. 
  4. Vrid försiktigt varje del till en baguette och lägg på plåt med bakpapper. 
  5. Låt jäsa medan ugnen värms till 250 grader. Grädda i ca 10 min och sänk sen till 150 grader och grädda 15-20 min till. 
  6. Klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar