27 juli 2016

Lättbakat / Key Lime Pie



Vi har varit några dagar i mina föräldrars sommarstuga. Och som i många små sommarstugor är inte köket det bäst utrustade. Eller det är egentligen fel, det är bra utrustat men det är spisen som sätter stopp. En liten campingspis, ni vet en sådan med två små plattor och en minimal ugn, gör möjligheten att sväva ut i bakningen något begränsad. Men allt går med lite vilje! En Key lime pie gick det till exempel väldigt bra att göra.

Det här behöver du:

  • 200 g digestivekex
  • 125 g smör
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1,4 dl vispgrädde
  • 1,5 dl cremé fraiche 
  • 5 lime
  • jordgubbar
Så här gör du:
  1. Smält smöret.
  2. Krossa/smula digestivekexen och rör i smöret.
  3. Tryck ut i en springform eller annan ugnssäker form och grädda i 10-15 min på 225 grader.
  4. Pressa saften ur 4 lime och blanda det med den kondenserade mjölken
  5. Vispa grädden fluffigt och blanda försiktigt med limesmeten. 
  6. Bred ut allt över digestivebotten och ställ kallt i minst 3-4 timmar eller över natten, täckt med plastfilm.
Servering:
  1. Vispa cremé fraichen lätt och bred ut över den kalla pajen.
  2. Dekorera med skivade jordgubbar och lime.
  3. Ät och njut. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar