28 juli 2016

Hastbullar / sommarbullar



Dagar i stugan kräver som sagt lätta recept. Eller i alla fall lättbakade. Att göra hastbullar är precis som namnet antyder, väldigt lätt och tar inte lång tid. Eftersom vi inte hade tillgång till kanel eller pärlsocker fyllde vi dem med det stugan förmådde - hallonsylt. Det här passar utmärkt att göra med barnen, jag hade fyra hjälpredor. Funkade fint.

Det här behöver du:

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk 
  • 4 tsk bakpulver 
  • 1 ägg 
  • 100 g smör
  • 1 dl socker 
  • hallonsylt eller någon annan sylt. Du kan också använda pärlsocker. 
  • Ev. kanel och/eller kardemumma. 

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Smält smöret. 
  3. Blanda alla torra ingredienser (och ev. kanel eller/och kardemumma) och rör i ägg, mjölk och smör. 
  4. Rör snabbt ihop till en smet och klicka ut ca 10 st "bollar" på bakplåtspapper eller i muffinsformar. Gör en fördjupning och klicka i en tesked hallonsylt (vill du ha pärlsocker strör du ut det istället). 
  5. Grädda i mitten av ugnen tills bullarna fått fin färg. Ca 10-15 min. 
  6. Koka kaffe, gör en kanna saft, packa picknickkorgen med bullar och ge er ut på utflykt. Eller njut av bullarna hemma. Vilket som funkar! 
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar