27 juni 2016

Citronlemonad


Vilken midsommarhelg vi hade här på östkusten. Strålande sol och ljumma kvällar. Då passar det ypperligt med lemonad tycker jag. Eftersom jag får mycket citroner över från Karamellfabriken så blir det gärna citronlemonad här. Jag gör min utan själva skalet eftersom jag använder det till min fudge. Men har du skalet kvar på dina citroner använder du det också så klart.

Läskande god och serveras gärna riktigt kall.

Du behöver:

  • 2 citroner, gärna ekologiska
  • 2 liter vatten
  • ca 2 dl strösocker


Så här gör du:
  1. Skölj citronerna noga, riv skalet och skär bort det vita. Skär själva fruktköttet i bitar.
  2. Koka upp vatten och socker. Lägg i citronskal och fruktkött och låt det kallna. Sila av och häll upp i en väl rengjorda flaskor. Förvara lemonaden i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar