19 december 2017

Baka fröknäcke


Vill du baka något gott till ostbrickan, frukosten eller mellanmålet? Och något som känns ganska nyttigt? Då är kanske fröknäcke något för dig? Det här är en lite modifierad variant av Leilas fröknäcke. Det som tar lång tid här är gräddningen.

Du behöver:

  • 100 g solrosfrön
  • 
1/2 dl hela linfrön

  • 1/2 dl sesamfrön
  • 
1 dl pumpakärnor
  • 
1 msk fiberhusk
  • 
1 msk vetemjöl

  • 1/2 tsk salt

  • 2,5 dl vatten

  • 
Flingsalt

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
  2. Blanda allt i en bunke. 
  3. Bred ut smeten tunt på 1 plåt som du klätt med bakplåtspapper. Låt vila i 5-10 minuter.
  4. Strö över lite flingsalt.
  5. Grädda i cirka 70 minuter.
  6. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Bryt i önskade bitar. 
  7. Klart.

2 kommentarer:

  1. Fröknäcke är såååå gott! Jag har ett liknade recept. Samma frön men majsmjöl istället för vete och fiberhusk. Dax för en ny sats tror jag minsann!

    nouw.com/lonelyfield

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det!? Jag måste nog också göra en ny omgång :-)

      Radera