14 januari 2017

Fröknäcke


Vill du baka något gott till ostbrickan, frukosten eller mellanmålet? Och något som känns ganska nyttigt? Då är kanske fröknäcke något för dig? Det här är en lite modifierad variant av Leilas fröknäcke. Det som tar lång tid här är gräddningen.

Du behöver:

  • 100 g solrosfrön
  • 
1/2 dl hela linfrön

  • 1/2 dl sesamfrön
  • 
1 dl pumpakärnor
  • 
1 msk fiberhusk
  • 
1 msk vetemjöl

  • 1/2 tsk salt

  • 2,5 dl vatten

  • 
Flingsalt

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
  2. Blanda allt i en bunke. 
  3. Bred ut smeten tunt på 1 plåt som du klätt med bakplåtspapper. Låt vila i 5-10 minuter.
  4. Strö över lite flingsalt.
  5. Grädda i cirka 70 minuter.
  6. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Bryt i önskade bitar. 
  7. Klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar