15 februari 2015

Göra egna klubbor

Igår gjorde jag en stor laddning karameller igen. Lillasyster är gärna med vid kastrullerna i vanliga fall, men när det kommer till karamellkokning få hon (under högljudda protester) hålla sig på behörigt avstånd. Sen brukar hon få en bit ljummen mjuk kola och då försvinner ilskan över att inte ha fått knåda karamellsmeten snabbt.

Jag gjorde några klubbor den här gången. Då tar man helt enkelt och skedar ut önskad mängd karamellsmet på ett bakplåtspapper och trycker i en klubbpinne. Sen låter man det stelna och svala helt. Jag klippte till cellofan och satte det runt klubborna för att de inte skulle klibba ihop. Sen fick de följa med som gå-borts-present till min syster idag. En uppskattad present av de mindre i huset.

Det blev bara ett kort på godingarna och den kommer här!

Det här är mitt bidrag till bloggutmaningen "I mina händer".13 februari 2015

Pyssel till Alla hjärtans dag

Imorgon är det alla hjärtans dag och det är en lördag. Vad passar bättre än att barnen får sitt lördagsgodis i varsin hjärtask? Vill du göra en likadan hittar du en bra mall här.

Önskar er alla en fin och alldeles extra hjärtlig dag!


10 februari 2015

Paketinslagning och en 2-åring som inte har firats

I helgen har den här bloggen fyllt två år. Bland födelsedagskalas, tvätthögar, omaka strumpor, skidskola, melodifestival och annat så glömdes det bort. Självklart får jag kompensera för det en annan dag men som ett minifirande kommer här två paketinslagningstips (ja, ni som följer Runge Form på Instagram har redan sett dem...)

Nummer 1 - Gör paketet lite kalasigare genom att sätta på lite washitejp som ljus.Nummer 2 - slå in små saker, pengar eller presentkort i gamla toarullar. Med silkespapper om så blir det som en en liten blomma.

Gör en minigirlang och lägg i paketet