2 oktober 2015

Tårtdekoration av maräng

I veckan letade jag efter lite rekvisita till ett foto och började rafsa runt i kalaslådan (jo, jag har en särskild sådan, men mer om det en annan gång) och hittade flera, lätt begagnade, sifferljus. Dels är de rätt fula och dels så känns det lite onödigt att ha en massa ljus liggandes som aldrig mer kommer användas. Och eftersom jag höll på att göra maränger till karamellfabriken kom jag på att jag sett marängsiffror flimra förbi på något social kanal. Alltså fick det bli marängsiffror av en del av smeten.

Du gör så här:

  1. Gör en marängsmet, förslagsvis denna.
  2. Välj ut en tyll och fyll en spritspåse med smeten.
  3. Spritsa ut siffror eller bokstäver och tryck fast en klubbpinne (jag använde sådana i papper som bl.a. finns här )
  4. Grädda enligt receptet och dekorera loss! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar