14 september 2015

Att göra äppeldricka / rårörd äppeldryck

För ett par veckor sedan testade jag att göra äppeldricka och nu när var och vartannat äppelträd bångnar av frukt så kan det ju komma väl till pass med ett recept.

För det här receptet så behöver du:

  • 3 l äpplen i klyftor
  • 3 l kallt vatten 
  • 1,5 tsk citronsyra
  • 0,5 tsk natriumbensoat
  • 3 dl strösocker


Så här gjorde jag:

  1. Skölj frukten och skär den i bitar (låt kärnhuset och skalet vara kvar men ta bort fula delar)
  2. Lägg frukten i en stor bunke och slå över det kalla vattnet
  3. Värm 1 dl vatten (fingervarmt) och rör ut citronsyran och natriumbensoat och häll i det i bunken med äpplena
  4. rör om, täck bunken och låt allt stå svalt i 3-4 dygn.
  5. Sila äppelblandningen och rör ner sockret till det löst upp sig helt.
  6. häll upp på väl rengjorda flaskor och ställ svalt eller häll i petflaskor och frys in. Men tänk i så fall på att inte fylla flaskorna helt, då kommer de att gå sönder när det fryser.
Och nu när det är äppeltider måste jag också tipsa om Ingrid Maries Mobila Musteri för er som bor i stockholmstrakten. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar