22 mars 2015

Tårtor och champagne

Det låter lyxigt värre eller hur?! Nja, fullt så glammigt är det inte. Jag lovar att det mest är intorkade snabbmakaroner på köksgolvet, kladd under strumporna, grushögar i hallen, penicillin och snoriga näsor. Men bortsett från det har vi också firat bröllopsdag, förskottsfirat D och jag har gjort en hel del beställningar på smycken. Något jag har konstaterat under de senaste veckorna är att tiden i n t e räcker till allt som jag vill göra. Den gör verkligen inte det. Därför är det så dålig uppdatering här på bloggen, men så måste det få vara just nu.

Innan veckan är slut vill jag i alla fall hinna tipsa om en supersmarrig tårta som jag gjorde till D nu i helgen - Cookies´n´cream cake från Linda Lomelinos bok Lomelinos tårtor

Jag gjorde bottnarna igår och monterade tårtan idag. Ett bra drag visade det sig då jag hade orken att försiktigt försiktigt trycka dit kaksmulorna som skulle täcka hela tårtan. Ett väldigt pillrigt jobb men klart värt det. 

Ha en skön söndagkväll fina bloggläsare! 

Det här är mitt bidrag till sista bloggutmaningen av "I mina händer", in och kika om du se vad alla andra har gjort under veckan.  


4 kommentarer:

 1. Blev verkligen supersnygg! Är imponerad och blir inte så lite sugen när man ser den, särskilt så här sent på kvällen. Lomelinos bok är verkligen något i särklass. Tack för att du varit med i utmaningen och njut när ni ska äta den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att du haft utmaningen :-)

   Radera
 2. Jag har kollat på den där tårtan många gånger för den ser ju oneklogen jättegod ut. Är den lika god som den ser ut? Är den sötare än "vanlig" typ gräddtårta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var faktiskt det. Väldigt god helt enkelt. Och tack vare mycket fyllning så blev den inte torr.

   Radera