15 februari 2015

Göra egna klubbor

Igår gjorde jag en stor laddning karameller igen. Lillasyster är gärna med vid kastrullerna i vanliga fall, men när det kommer till karamellkokning få hon (under högljudda protester) hålla sig på behörigt avstånd. Sen brukar hon få en bit ljummen mjuk kola och då försvinner ilskan över att inte ha fått knåda karamellsmeten snabbt.

Jag gjorde några klubbor den här gången. Då tar man helt enkelt och skedar ut önskad mängd karamellsmet på ett bakplåtspapper och trycker i en klubbpinne. Sen låter man det stelna och svala helt. Jag klippte till cellofan och satte det runt klubborna för att de inte skulle klibba ihop. Sen fick de följa med som gå-borts-present till min syster idag. En uppskattad present av de mindre i huset.

Det blev bara ett kort på godingarna och den kommer här!

Det här är mitt bidrag till bloggutmaningen "I mina händer".9 kommentarer:

 1. Smart att göra egna klubbor! Det har jag aldrig tänkt på. Ännu smartare att slå in dem fint och ha som gå-bort-present. Det måste jag definitivt ta efter. Var hittar du klubbpinnar förresten? Jag tänker omedelbart på grillpinnar men de är nog för veka. Men kanske blompinnar som man kapar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte pinnarna på Cervera men har gjort med avklippta grillpinnar tidigare. De blir lite veka men funkar :-)

   Radera
 2. Kul idé med att göra egna kolaklubbor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är ett enkelt och gott pyssel.

   Radera
 3. Åh, egengjorda klubbor alltså!
  Förstår att det uppskattas av barnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde det verkligen, och av flera av oss vuxna också ;-)

   Radera
 4. Åh, vilket trevligt och gott sätt att servera karamell. Undrar om jag inte gjorde så med knäcksmeten ett år? Allt blir snyggare med cellofan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja visst blir det snyggare med cellofan ;-) !

   Radera
 5. Det är kul att koka egna karameller. Brukar bli extra uppskattat eftersom alla tror att det är jättesvårt när sanningen är den att det bara är jättevarmt! Snygg blev det med cellofan, extra festfina gåbortsklubbor!

  SvaraRadera