30 november 2014

Tävling med #zalandodiy

Okej, jag erkänner - jag är en extrem tidsoptimist. Alltså jag menar verkligen extrem. Jag har haft oceaner av tid på mig att dels slutföra årets adventskalender till barnen och dels göra klart ett DIY-projekt som jag blev tillfrågad av Zalando att vara med i. Gissa när det ska vara inlämnat...just det -senast den 30 november. Vilket det inte kommer att vara om sisådär 16 minuter.

Så här kommer alltså mitt bidrag. Jag fick lim, en svart oversizetröja, strasstenar och ett grått läderband i mitt paket.


Så här blev det:


Strasstenar limmade på ryggen av tröjan och ett armband av lädersnöret.


Och hur det gick med adventskalendern? Jo då, den blev också klar. För flera minuter sen...

26 november 2014

Hyacinter och konservburkar

Jag var hemma hos min syster för någon vecka sedan och hon hade dukat ett fantastiskt bord bredvid ytterdörren. Fullt av vintergrönt och fina ljuslyktor. Jag försökte mig på något liknande själv fast i mindre tappning. Det enda som är köpt här är hyacinten. Annars är det granskott, mossa och taklök från tomten, kottar, nypon och lärkkvist från grannkvarteret. En konservburk och emaljerad kopp och skål från gömmorna.  Sedan ställde jag allt på en bricka och tände ett ljus i lyktan. Nu känns entrén lite mer julig och välkomnande inför advent. 


17 november 2014

Vinnare och en till dörrkrans


Idag har det varit en väldigt julig och ljus måndag för att vara november, vår lokala tidning var här och gjorde julpysselreportage. För att vi skulle komma i någon form av julstämning tändes massor med ljus och vi spelade julmusik. Jag hade förberett ett antal saker som man lätt kan göra med sånt man har hemma eller kan hitta i naturen. Jag tänkte visa dem här och först ut är en av mina favoriter - dörrkransen. Den går att variera i oändlighet och ju närmre jul vi kommer så är det bara att göra den juligare. 

Precis som tidigare har jag tagit en halmstomme och klätt med mossa. Sedan satte jag dit en rödlök, brysselkål och taklök. Sedan fäste jag två slingor av murgröna runt och avslutade med ett band. Halmstommen hade jag sedan förra kransen, mossan plockade jag på promenaden till lekparken, taklöken fanns i vår slänt, rödlöken hade jag i skaffeiet och murgrönan klippte jag från en av de som står i vårt köksfönster. Men brysselkålen köpte jag faktiskt till just det här. Så några tior fick jag lägga ut. 

Tidsåtgång: ca 30 minuter


Och vinnaren av armbandet blev Helena Lorentzon - Grattis! Armbandet kommer på Posten. 


13 november 2014

Novembermörker och tävlingsdagsIdag har det varit en riktig novemberdag. Skumt ute redan vid halv två och grått grått grått. Därför piggar vi upp oss med en tävling tycker jag!


För att vinna de här armbanden gör du på följande sätt:

  1. Gilla @rungeform på Instagram eller Facebook 
  2. dela bilden eller inlägget i ditt flöde 
  3. tagga det med #rungformnovember och @rungeform 
Vinnaren dras 16 november. 

Nu är det dags för våffelmiddag - med extra mycket grädde och sylt! 

3 november 2014

Det kliar i fingrarna

Nu tror jag faktiskt inte att jag kan hålla mig så mycket längre. Jag vill börja julpyssla NU! Ikväll har jag suttit och surfat runt efter papperspyssel på Pinterest. Kanske ska man göra...

...en fin fin fin adventskalender?


Bildkällan hittar du här

Eller fantastiskt pillriga men fina papperskulor?


Bildkällan hittar du här

Varför inte några julklappsetiketter när man ändå är i farten?


De här julkulorna är inte heller helt fel...


Bildkällan hittar du här


1 november 2014

Vinnare i Rosa Bandet-utlottningen

Tacka alla ni som ville vara med och stötta insamlingen till Rosa Bandet och Cancerfonden.

Vinnare i utlottningen är Hannah Nilsson!

Du kan mejla din adress till karin.runge(at)gmail.com så kommer ditt armband med posten.

Tack igen alla, puss och <3