19 juli 2014

Att göra ett utekök

Så blev det äntligen helt klart. Vårt utekök. Vi har haft köket på plats en tid men "bara" haft en provisorisk bänkskiva medan vi har väntat på att kunna gjuta en ny i betong.

Själva stommen är byggd av tryckimpregnerat virke. Sedan har vi satt hjul på den för att kunna flytta den när det väl behövs. Skjutluckorna är gjorda i tunn aluminiumplåt och sitter fast i u-profiler. Ho och blandare är från IKEA. 

Sedan har vi själva betongskivan. Att gjuta en sån här stor bänkskiva krävde mycket mer noggrannhet och tålamod än vad jag hade trott. Båda dessa egenskaper är något som knappast är mina starka sidor. Men min man besitter dem och har stått ut med mina små utbrott, och också varit den som har gjort typ 80 procent av allt arbete. 

Vi valde att köpa en färdig form från former.nu och det funkade väldigt smidigt. Formen står nu ihoprullad i garaget i väntan på nästa projekt. 
Till gjutningen använde vi vanlig finbetong och jag antar att resultatet kan bli ännu slätare om man använder en mer specialanpassad betong. Men som sagt, det är ett utekök och att lägga hundratals kronor på betongen kändes inte vettigt. Sedan är ytan slipad och vaxad enligt instruktionerna som följde med. Resultatet blev sammetslent. 

Nu är det bara att hoppas på att vi får många fler vackra sommardagar och kvällar så att vi kan hänga ännu mer ute på vår altan. 
8 juli 2014

Semester och slöa dagar

Kanske kommer det ett inlägg om det där uteköket som vi håller på att färdigställa. Eller sköna tips på smultronställen runt om i landet eller kanske recept på goda semesterkakor. Eller inte. Vi får se. För jag och bloggen går på semester nu, lata dagar i Sommarsverige väntar. Vi ses när vi ses, tills dess önskar jag alla en fantastisk sommar!

Psst...på Instagram kommer jag däremot att finnas hela sommaren. Där heter jag @rungeform.

Tjing!