27 maj 2014

Armband med telefonnummer

På Instagram finns det ju så fantastiskt många pyssliga människor som delar med sig av en massa fina och inspirerande bilder. En av dem är @mallasliv (värd att följa). Hon hade gjort smarta telefonnummer-armband till sitt barn. Det kunde jag ju inte låta bli att göra jag också. Så när mitt paket med sifferpärlor kom från Vintage in my heart (också värd att följa på Instagram) gjorde jag ett varsitt till mina barn.
Armbanden  ska nu läggas ut i bilen, så att de inte är kvar hemma när vi väl kommer till en plats där det finns stor risk att någon av dem springer bort.
25 maj 2014

Söndagsbilden

Intensivt. Det är nog ordet jag skulle sätta på veckorna som gått. Det känns verkligen som om att allt vi har stängt inne i oss under ett halvår ska ut, upplevas och kännas. Nu. Inte en dag får gå förlorad och inte en enda ljus och ljummen vårsommarkväll får gå till spillo!
Och inte har någon dag eller kväll förspillts här heller. Det som däremot blivit lidande är ju bloggen, så det får bli en lite summering från mitt Instagramkonto från veckan som söndagsbild.

Vill ni så hittar ni mig på @rungeform18 maj 2014

Muggkaka med glass och rabarberkompott

Ni vet när en är så där chokladsugen så att till och med blockchokladen framstår som den finaste pralin? Så var det här om kvällen. Och ingen choklad i sikte. Inte ens blockchoklad. Då testade vi att göra supersnabba muggkakor i mikron. Det stillade chokladsuget rätt rejält och blev godare än vad jag hade trott. För att lyxa till det lite tog vi en skopa glass och lite rabarberkompott till också.

Så sitter du i soffan, är chokladsugen och har fem minuter över? Här hittar du receptet.

Rabarberkompott:

  • 3 rabarberstjälkar
  • lite vatten
  • lite socker
  • lite vaniljsocker
Skölj och dela rabarbern, sen kokar du ihop allt till önskad konsistens. 


11 maj 2014

Göra om växthuset - del 1

Så har ett av vårens Projekt startat - renoveringen av vårt (lilla) växthus. Jag har rivit ut de gamla plattorna och tagit bort den gamla jorden. Sen ska jag lägga plattor över hela ytan och ta in krukor och hyllan Hyllis. Mycket mer får jag nog inte in, men det skulle vara fint att få in en liten stol eller pall också. 

Fram tills idag har jag odlat direkt i jorden, men jag tycker att det är svårt att ha en bra jordkvalitet. Så nu ska jag göra som Bosse Rappne och odla i större krukor istället. På det viset så kan jag lätt byta ut jorden varje säsong. Och säger Bosse att det blir bra så är det ju värt att testa...


Symaskinsunderredet ska också få sig en uppfräschning, men inte den galonklädda minimänniskan. Hon är perfekt precis som hon är. 


Ni ser ju, här finns förbättringspotential!

9 maj 2014

Grädda pizza på Muurikka

Vi testade att göra pizza på vår Muurikka idag. Det är nåt visst med att laga mat ute och trots duggregn så satt vi även ute och åt (fast under tak förstås och med infravärmen på). Det var lite lurigt att få rätt temperatur så vi brände sönder två pizzor innan vi fick till det. Men den här med mozzarella och lufttorkad skinka gick inte av för hackor! Inte heller den med chevré, rödbetor och valnötter...

Nu blir det soffläge resten resten av kvällen, sköna underbara fredag!


Receptet på pizzadegen har jag hämtat från Leila och det blir bra (nästan) varje gång.  

8 maj 2014

Blommor av nagellack och ståltråd - DIY

Ikväll har jag varit iväg på möhippa för en kompis på jobbet. Vi åt god mat, drack bubbel och gjorde håruppsättningar. Till det så testade jag att göra hårblommor med hjälp av nagellack och ståltråd. Jag såg någon i mitt instagramflöde som hade gjort det i vintras och jag blev sugen på att prova men visste inte riktigt till vad. Men nu fick jag äntligen anledning att testa!

Så här gör du:

  1. Ta en bit ståltråd och vira ett varv runt exempelvis en penna. Sedan snurrar du ihop kronblad efter kronblad tills du fått fem stycken. Tänk på att inte göra bladen för stora för då är det svårt att få ytspänning på lacket.
  2. Räta ut bladen så att du får dem som du vill ha dem
  3. Nu tar du ett valfritt nagellack och drar penseln liggandes över själva bladet. Då bildas det en hinna som sedan får torka. 
  4. Måla på flera lager lack om du vill ha en mer hållbar blomma, jag la på tre lager. Låt torka.
  5. Klart! 
Sen när du har ett antal blommor kan du antingen använda dem en och en eller sätta ihop dem till en krans eller bukett. Tja, som du vill helt enkelt.