9 december 2014

Gör en egen snöglob

Idag är det vab med en förhållandevis pigg Storasyster. Vad gör man då? Jo, en egen snöglob bland annat.

För att göra det här behöver du:
  • glasburk
  • glitter/fejksnö/paljetter
  • någon figur som tål vatten
  • uppkokat vatten som fått svalna
  • vattenfast lim
  • glycerol
Limma fast det du vill ha i snögloben i locket med vattenfast lim. Låt torka. Fyll glasburken med det avsvalnade vattnet och ha i lite glycerol (ca 1 tsk). Sedan häller du i det du vill ska fara runt - fejksnö eller glitter/paljetter. Stryk på med ytterligare en omgång lim på burkens kant och sätt på locket. Låt torka och sedan är det bara att skaka loss snö- eller glitterstormen. 1 kommentar:

  1. Så fint och enkelt! Precis min smak det där med enkelheten i synnerhet. Kul att du gillade mina halsband. Jag har beställt glas och lim, tror det var Crystal Glaze som man lägger på tyget eller bilden för att få en platsliknande baksida, från http://www.sunandmooncraftkits.com/ Vill du veta exakt vilken glaze jag köpte får du höra av dig igen så kollar jag när jag kommer hem.

    SvaraRadera