15 december 2014

Goda chokladtryfflar

Julgodis är löjligt roligt att göra. Och så gott! Här kommer två busenkla recept på chokladtryfflar som passar till gottebordet, men även vilken annan dag som helst på året. 

Chokladtryffel med kardemumma:
1 1⁄2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad
3 msk socker
1 msk vaniljsocker
1⁄2 msk malen kardemumma

Chokladtryffel med Cointreau:
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 msk Cointreau
1/2 msk vaniljsocker

Garnering:
3⁄4 dl kakao eller rårörsocker (strö)

Gör så här:
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Tillsätt choklad, socker, vaniljsocker och det du ska smaksätta med. Rör tills chokladen har smält. Låt kallna i kylskåp 1-1 1/2 tim. Spritsa ut tryffeln i små toppar eller rulla kulor. Sikta över, eller rulla tryfflarna i garneringen. Förvara i kylskåp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar