17 november 2014

Vinnare och en till dörrkrans


Idag har det varit en väldigt julig och ljus måndag för att vara november, vår lokala tidning var här och gjorde julpysselreportage. För att vi skulle komma i någon form av julstämning tändes massor med ljus och vi spelade julmusik. Jag hade förberett ett antal saker som man lätt kan göra med sånt man har hemma eller kan hitta i naturen. Jag tänkte visa dem här och först ut är en av mina favoriter - dörrkransen. Den går att variera i oändlighet och ju närmre jul vi kommer så är det bara att göra den juligare. 

Precis som tidigare har jag tagit en halmstomme och klätt med mossa. Sedan satte jag dit en rödlök, brysselkål och taklök. Sedan fäste jag två slingor av murgröna runt och avslutade med ett band. Halmstommen hade jag sedan förra kransen, mossan plockade jag på promenaden till lekparken, taklöken fanns i vår slänt, rödlöken hade jag i skaffeiet och murgrönan klippte jag från en av de som står i vårt köksfönster. Men brysselkålen köpte jag faktiskt till just det här. Så några tior fick jag lägga ut. 

Tidsåtgång: ca 30 minuter


Och vinnaren av armbandet blev Helena Lorentzon - Grattis! Armbandet kommer på Posten. 


2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera