7 oktober 2014

Att virka en mössa

Våra fina vänner M och C fick barn för några dagar sen, en yttepytteliten minimänniska och världens sötaste. Vi fick barnvakt i helgen och kunde åka och hälsa på dem. Tänk vad fort man glömmer hur otroligt små de är i början och de där särskilda ljudet som bara helt nyfödda bebisar ger ifrån sig. När vi kom hem så kändes genast vår lilla tvååring jättestor. Hon som nyss var lika liten...

Den här lilla flickan kom till världen lite tidigare än beräknat vilket gjorde att jag fick sätta igång och virka min välkommen-till-världen-present på stört. Jag hade tänkt att de skulle få en mormorsfilt men eftersom tiden blev knapp fick det bli en mössa istället. Mönstret hittade jag här och var så enkelt att till och med en mönster-analfabet som jag kunde tyda det. När mössan var färdig virkade jag till en rosa kant och en blomma.

Mössan som ser ut som en prinsesstårta ville Storasyster ha. Imorgon ska den invigas på förskolan.

Det här är mitt bidrag till Majas symöte. Vill du se vad de andra gjort kan du kika in här.
1 kommentar: