3 september 2014

Virka och sticka med metalltråd, del 1

Virkning och stickning är något som jag egentligen bara förknippar med mjukt och skönt garn. Därför var det så kul att testa att virka och sticka med metalltråd. Att sticka tar lite längre tid och är något pilligare (är inte på långa vägar klar med det jag påbörjat i kväll) medan att virka går förhållandevis snabbt.

För att virka ett sånt här armband behöver du:

 • virknål nr 4
 • tunn metalltråd, 0.3 mm
 • pärlor (runt 20 st)
 • smyckeslås
 • avbitartång
Jag började med att trä på pärlorna på tråden. Sedan virkade jag så många luftmaskor så att det räcker runt min handled, med en pärla i varannan maska. Därefter vände jag på arbetet och virkade fasta maskor med en pärla i varannan maska. Det ska bli så att pärlorna går omlott. När du är klar biter du av tråden och fäster den i ditt smyckeslås. Klart. 
2 kommentarer:

 1. Svar
  1. Vad kul att du gillar det :-) Är som sagt inte klar med den stickade varianten än...men snart så!

   Radera