21 augusti 2014

Gör egen salva av bivax

Jag har alltid haft problem med torr hy och eksem. Att vara mycket i vatten gör det alltid värre. Så efter den här sommaren, men vansinnigt mycket bad, har mina händer fortfarande inte hämtat sig. Det är så irriterande (och ont) att ha kliande, röda, nariga händer hela tiden. Särskilt fint är det inte heller.
Så när jag hittade ett recept på egen salva hos Mormorsglamour kände jag att varför inte, det är värt att testa.

Du behöver bara bivax och olivolja. Vill du så kan du även ha i lite eterisk olja. Receptet hittar du här. Jag köpte bivax från Lugnets bigårdar men det finns förstås att köpa på olika nätbutiker.

Händerna blir verkligen lena och salvan är dryg. Jag har testat den på min äldsta dotter som också lider av eksem och hon älskar den. För henne har den varit helt perfekt att använda i ansiktet, där hon lätt får eksem.

Att den sen är helt ekologisk och jag vet precis vad som är i, det är ju inte heller helt fel!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar