8 juni 2014

Snabb och god rabarbersaft

Något av det somrigaste jag vet är rabarbersaft. Det är liksom något särskilt med det där första som man kan skörda i trädgården. Här kommer ett enkelt recept som jag hittade i ett nummer av Allt om mat. Om du är riktigt kvick hinner du göra en laddning redan ikväll, jag lovar att det går tokfort! 

Du behöver:
  • 1 kg rabarber
  • 4 dl vatten
  • 2 1/2 dl strösocker
  • ev. saften av en citron
Så här gör du:
  • skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vattnet. Låt det koka upp sjuda på svag värme tills rabarbern kokat sönder.
  • Häll allt i en silduk och låt det rinna av.
  • Håll tillbaka saften i kastrullen, tillsätt sockret och koka upp under omrörning tills sockret lösts upp. Skumma av saften och häll den i varma rena flaskor. 
Jag pressade även i saften från en citron när jag kokade upp rabarbern. Helt enkelt för att jag tycker att rabarber och citron smakar bra ihop. Sedan vet jag inte om det är gör något för hållbarheten. Utan citronen så håller saften ca 2-3 veckor i kylskåp.


1 kommentar:

  1. Hej!

    Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

    Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

    För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Med vänlig hälsning,

    Emilie
    Hittarecept.se

    SvaraRadera