23 juni 2014

Göra om växthuset - del 2

Vi har ju ett väldigt litet växthus, som jag berättat om tidigare. Under våren har jag lagt in marktegel och betongplattor och odlar nu i krukor istället för på "friland". Växthuset är fortfarande litet, men med nytt golv så känns det som om det har växt flera kvadrat.

Jag slängde ut de gamla plattorna och grävde ur ganska mycket av jorden. Sedan plattade jag till det som var kvar, la ut markduk och la dit sten på hela ytan istället. Jag är galet nöjd! Igår kväll smet jag ut efter läggningen med en kopp kaffe och bara njöt (det var också enda stället utomhus som det inte var svinkallt).

Jag älskar verkligen vårt lilla glashus!


Marktegel och betongplattor. 
Har fäst upp en fiberduk som ett tält på insidan av växthuset för att skydda växterna mot solen. 


Emaljerad kopp från Vackra Saker. Ljuslykta, kruka och australisk viol från Gröna Systrar


Gurkorna växer så det knakar!


Små chili på g.


Physalisen kommer fint, de kommer att bli dryga metern när de är växt färdigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar