8 maj 2014

Blommor av nagellack och ståltråd - DIY

Ikväll har jag varit iväg på möhippa för en kompis på jobbet. Vi åt god mat, drack bubbel och gjorde håruppsättningar. Till det så testade jag att göra hårblommor med hjälp av nagellack och ståltråd. Jag såg någon i mitt instagramflöde som hade gjort det i vintras och jag blev sugen på att prova men visste inte riktigt till vad. Men nu fick jag äntligen anledning att testa!

Så här gör du:

 1. Ta en bit ståltråd och vira ett varv runt exempelvis en penna. Sedan snurrar du ihop kronblad efter kronblad tills du fått fem stycken. Tänk på att inte göra bladen för stora för då är det svårt att få ytspänning på lacket.
 2. Räta ut bladen så att du får dem som du vill ha dem
 3. Nu tar du ett valfritt nagellack och drar penseln liggandes över själva bladet. Då bildas det en hinna som sedan får torka. 
 4. Måla på flera lager lack om du vill ha en mer hållbar blomma, jag la på tre lager. Låt torka.
 5. Klart! 
Sen när du har ett antal blommor kan du antingen använda dem en och en eller sätta ihop dem till en krans eller bukett. Tja, som du vill helt enkelt. 
10 kommentarer:

 1. Ojj det var en riktig god ide , så nydelig ! God helg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, de blev bättre än väntat :-) Ha en fin helg du med! //Karin

   Radera
 2. Oj!!! Det här måste jag testa! Jag har en massa nagellack som jag vill göra av med. Så underbart fina blommor du gjort. Jag är inte säker på att jag fattar hur man ska pensla, men jag får väl labba lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du gillade dem :-)
   När man målar naglarna målar man ju med "spetsen", här målade jag med penselns "bredsida", ja liggandes liksom...Jag tror att det skulle funka att dopa bladen i lack också om man häller ut det. Lycka till!

   Radera
 3. Så fina blommor! Och vilket bra sätt att använda upp nagellacken på innan det torkar ut... Måste provas! Ett lämpligt pyssel en regnig sommardag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ett perfekt pyssel för regniga dagar. Och har man väl börjat är det svårt att sluta ;-)

   Radera
 4. Svar
  1. Tack Ann! Njuter av NY genom dina bilder på Insta :-)

   Radera
 5. Skulle du kunna förklara lite nogare hur man gör själva blomformningen, fattar inte och blir inte bra när jag försöker :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du gör blommorna så blir det liksom flera kronblad "på rad" som man får justera när du har gjort så många du vill ha. Sedan får man sluta blomman genom att tvinna ihop trådarna. Jag brukar också hålla i bladet och dra lite försiktigt i det så att det bli lite smalare. Vet inte om det där hjälpte ett dugg eller om det bara blev förvirrat...?

   Radera