9 april 2014

Baka kaka i långpanna

Att baka i långpanna är väldigt smidigt. Det blir mycket och det blir ofta saftigt. De här hallonrutorna hittade jag hos Hembakat och de var verkligen hur goda som helst!

Det här behöver du:
  • 5 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 250 g smör, smält
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl naturell yoghurt
  • ca 100 g hallon, färska eller frysta


Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda strösocker, mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.
3. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en liten bunke (detta ska strös över kakan).
4. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.
5. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 28 x 35 cm.
6. Strö hallonen jämnt över kakan och tryck ner dem lite. Strö över smuldegen från den lilla bunken.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar