16 mars 2014

Mormorsrutor

I fredags tog jag tag i ett av alla de där projekten som jag har liggandes på planeringsstadiet i olika lådor - att virka en liten filt av mormorsrutor. Och eftersom vi tyvärr har varit rätt krassliga i helgen, med olika typer av förkylningar, så har den här lugna aktiviteten passat utmärkt. Men jag upptäckte att det här med att virka mormorsrutor är lite som att läsa en väldigt bra bok, en vill liksom inte sluta. Så jag har stått i hallen och virkat, legat i sängen och virkat, suttit bredvid barnen när de badat i badbaljan och virkat. Ja, det är fantastiskt roligt det här! Jag har följt beskrivningen från boken Galen i garn men det finns ju massor med beskrivningar på nätet. Som den här hos Mormorsglamour till exempel. 

Nu är det virkning och kopiösa mängder hett te som gäller för mig och min hals resten av kvällen. Vill du ha mer pysselinspiration hittar du det här på bloggutmaningen "I mina händer".

Instagram: @rungeform3 kommentarer:

 1. Vilken fin färgkombination ! Tror täcket blir väldigt lyckat. Visst är det beroendeframkallande med mormorsrutor! De är ju rätt snabba att göra så man tänker hela tiden att man bara ska göra EN till. Ändå tyckte jag det tog hiskeligt lång tid innan man hade tillräckligt för en filt. Fick ideligen köpa mer garn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Får se hur mycket garnet räcker till :-)

   Radera
 2. Mmm.. behagliga färger! Undrar just om det ska bli en filt??

  SvaraRadera