18 mars 2014

Dags att så

I helgen fick jag ner några frön i såbrättena. Tomat, gurka och physalis blev det till att börja med. Förra året blev det vansinnigt många plantor så i år har jag sansat mig och bara satt så många frön som jag tror ryms i växthuset och så ett par extra ifall någon planta stryker med. Barnen kollade flera gånger igår ifall det hade kommit upp något. Det är svårt att förklara för en fyraåring att det tar några veckor innan det kommer synas något. Till och med jag tycker att det är lång tid.

Med tanke på deras iver för "mina" fröer kanske det är dags för barnen att få en egen liten odlingslåda där de kan få härja fritt i år. Det var något jag älskade när jag var liten, att ha några alldeles egna rader grönsaker och blommor i mamma och pappas stora land.2 kommentarer:

  1. härligt och spännande med frösådder... och ett säkert vårtecken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det?! Och vårtecken behöver jag verkligen en dag som idag när snön helt plötsligt vräker ner utanför fönstret :-)

      Radera