6 mars 2014

Babushkadockor och krympplast

Det hela började med att jag inte hittade min nyckel när vi kom hem efter dagis. Och eftersom det här inte var första gången som jag blev tvungen att vända ut och in på väskan för att hitta den, beslöt jag mig för att göra mig en ny nyckelring. Jag tänker att det liksom borde vara lättare att hitta än bara en ensam nyckel i en stor väska. Det blev en med babushkadockor i krympplast. När jag ändå höll på blev det ett hänge till halskedjan också.

Så här gjorde jag:

 1. Rita först en mall som du sedan kopierar över på krympplasten. Här använde jag ett transparent, matt, papper. Jag använde permanent svart penna till konturerna och fyllde i med vanlig färgpenna. 
 2. Värm ugnen till 160 grader
 3. Klipp ut det du vill krympa, gör ett ev. hål med håltång och lägg på bakplåtspapper på en plåt.  
 4. Låt plasten vara inne i ugnen tills den knölat ihop sig och slätat ut sig igen. 
 5. Ta ut plåten och ställ ev. en kastrull över krympplasten för att få den extra platt. 
Fler inlägg om krympplast hittar du här.

Instagram: @rungeform2 kommentarer:

 1. å, så fina! Jag har liksom krympplast liggandes, men har inte riktigt vetat vad jag ska göra. Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Roligt att kunna inspirera :-)
   Ha en fin kväll //Karin

   Radera