2 februari 2014

Semlor och betong

Söndagskväll igen. Vart tar dagarna vägen? Jag är ledig på fredagar med barnen och har alltså en väldigt lång helg, ändå tar den alltid slut så fort. Det är litet av ett mysterium.

Ett annat mysterium är hur smakkombinationen Nutella och blåbär inte har provats i det här huset tidigare. Men nu har den det. Mannen kom nämligen på den briljanta idén att göra semlor med blåbärsgrädde och Nutella istället för mandelmassa. Så gott! Tyvärr hann vi äta upp dem innan de hann fotas, men jag tror ni kan föreställa er...

Vi har hunnit pyssla en del i helgen också. Jag tror att nästan hela Storasysters förråd av pärlor har tagit slut. Och kvar, när alla pärlor trätts upp på band, var små stjärnformade askar som var perfekta att gjuta i. Jag tänker mig att det kommer bli väldigt fint med en hel drös av sådana här små betongstjärnor på matbordet.

Det här får bli min söndagsbild och mitt bidrag till bloggutmaningen "I mina händer". Vill du se fler söndagsbilder hittar du det här. Och vill du se fler bilder från bloggutmaningen kan du kika in här.11 kommentarer:

 1. Vilka fina ljusstakar! Och blåbärsgrädde med nutella låter bara helt oemotståndligt! Måste testas :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag hoppas de kommer lysa fint under vårvintern.

   Radera
 2. Rustika ljustakar och den semlan.. nutella med blåbärsgrädde. Woow! Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Jättefina ljusstakar. Jag försökte ju mig på ett misslyckat försök att gjuta i betong i höstas men fick aldrig ut ljusstumparna som var tänkta att bli själva hålen för ljusen i stakarna. Hur gjorde du?

  Tipset om Nutella och blåbär spännande. Aldrig provat, aldrig tänkt tanken, men det kanske man ska göra nu..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte tagit bort dem än. Jag tänkte låta ljusen brinna ner helt och sen hoppas jag att det är ett hål kvar :-)

   Radera
 4. Hej Fru Runge!
  Vill du ha en liten pigtittare att pyssla om? Du kan säkert få den jättefin. Just nu är den illröd...
  Tar med den till Dan i så fall.
  Hälsar Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men så klart jag vill Johanna! :-)

   Radera
 5. Jamen, det var ju synd att du hann föreviga blåbärssemlor, kan tänka mig att de blev fina. Nutella är väl inte min grej, men blåbär..... :)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 6. Tusen tack! Härliga ljusstakar!
  Nutella och blåbär låter intressant, kanske borde testa :)
  /Sophia

  SvaraRadera