10 februari 2014

Pippi på fåglar

Pinterest är en farlig plats. Hipp happ så har timmarna försvunnit och man sitter alldeles frustrerad över allt man vill göra och så lite tid som finns. Ett moment 22 helt klart. En sån kväll för några månader sen hittade jag en ypperligt förklaring på hur man kan måla fina fåglar och annat kul. Nu i helgen när barnen satt och donade med vattenfärgerna gjorde jag ett försök. Och jag är fast! Enklare sätt att få fram egensinniga och knasiga fåglar finns inte.

Först målar du oregelbundna cirklar på ett papper (jag har målat med akvarell):
När det har torkat fyller du i konturerna med en penna (jag har använt en vattenfast svart penna):


Sen har du dig en liten samling fåglar! Och om man är som mig, som älskar fåglar, så är det svårt att sluta måla dessa...


Lycka till!

Instagram: @rungeform


5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, de går att få dem lite hur som helst :-)

   Radera
 2. Hihi, vad söta och roliga!
  Tack för hälsningen hos mig!
  Kram /maria

  SvaraRadera
 3. Jättegulliga! Vad fiffigt, har hört om det tidigare, det att fylla i konturer med svart tusch. / Pia

  SvaraRadera