30 januari 2014

Göra egna djurkuddar

Jag har länge tittat efter olika varianter av djurkuddar och tänkt att de skulle passa bra i döttrarnas små fåtöljer. Men jag har inte köpt några. För som vanligt har jag tänkt att det här är något som man borde kunna göra själv. Och det kunde man och det var inte särskilt svårt.

Så här gör du:
 1. Leta upp ett högupplöst foto som du gillar (finns massor av sajter som erbjuder högupplösta bilder som är fria att ladda ner).
 2. Redigera fotot om du vill. 
 3. Skriv ut din bild spegelvänd (med bläckstråleskrivare) på transfer/t-shirtpapper. Jag köpte mina på Clas Ohlson
 4. Klipp ut ditt mönster och lägg den med bilden nedåt på en bit textil (jag använde ett lakan som vi inte använder) och fixera med strykjärn. När trycket svalnat drar du försiktigt bort skyddspappret (följ bara instruktionerna på paketet)
 5. Lägg tyget dubbelt och klipp ca 3 cm från trycket.
 6. Nåla ihop och sy räta mot räta. Lämna en öppning i nerderkant.
 7. Vänd kudden åt rätt håll och fyll med vadd. Jag har ett gäng gamla innerkuddar som jag återanvänder stoppningen ifrån. 
 8. Sy ihop öppningen för hand eller med maskin.
 9. Färdig! 
Rumsrena och lättskötta husdjur.


2 kommentarer:

 1. Jättefina! Nu blir jag extra taggad att göra såna jag också :-) Lilla skulle nog bli överlycklig över en kattkudde.
  Trevlig helg!!
  //Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är värt att testa. Våra tjejer har lekt med dem hela helgen ;-) //Karin

   Radera