26 maj 2013

Morotstårta till mor

Bakade en tårta till mamma idag. "Så passande med en (mor)otstårta idag" hördes genast från pappa. Han fullkomligt glänser i kategorin pappaskämt. Mamma däremot glänser i kategorin blomarrangemang. Hemma hos dem finns det alltid färska blommor på borden och olika välkomnande arrangemang på trappen. Aldrig för mycket, aldrig för lite.
Hoppas ni haft en bra mors dag hur den än har firats!
 
Receptet är från "Smaker från Saltå Kvarn"

22 maj 2013

Vårens första rabarberpaj

Har haft en sån där dag då inget har gått som det var tänkt och det har blivit mycket fel. Så ikväll tröstar jag mig med årets första rabarberpaj och glass. Vill du ha receptet på pajdegen hittar du det här
 
 
Ett tips är att göra degen utan fyllning i en springform. Sedan lägger du vaniljsås och röda vinbär på - mums!

19 maj 2013

Bergskristall, fejkpärlor och hockey-vm

För första gången på länge har klockan passerat 21:00 och jag är inte dödstrött. Jag vet inte om det beror på en helg praktiskt taget utan uppkoppling, med väder som värsta semesterveckan och fullständig avkoppling eller den starka koppen kaffe jag drack ikväll. Oavsett så är det en härlig känsla och jag försöker utnyttja den till max! Donar i kökslampans sken med ESC på SVT play och hockey-VM på tv:n. Jag kommer få betala imorgon men det är det värt.
 
Kvällning och köksbelysning. Inte bästa ur fotosynpunkt men det går an ikväll...

18 maj 2013

En spik och ståltråd

Vi tog några förbrukade spikar som hade blivit sneda. Lite ståltråd och pärlor. Vipps så blev det en trollslända. Passar bra i fönstersmygen i sommarstugan.

 
 

13 maj 2013

Godaste chokladbollarna

Min man gör världens godaste chokladbollar. Nyss var det ett helt fat fullt, nu är det bara fyra, nej två, kvar. Kanske smakar de extra bra bara för att den här dagen har varit som en berg-och-dalbana?
Vill du göra egna kommer receptet här:
100 g smör eller margarin
3 dl havregryn
1 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
 
 
 
 

1 maj 2013

Tips på utflykt i Södertäljeområdet

Runt omkring där vi bor finns det fantastiska naturreservat. Ett av dem ligger på Mörkö - det är ett gammalt kalkbrott som man klättrar upp på, för att sedan gå ner i för att komma ut. Trots att det är en del klättrande funkar det bra att ta med små barn bara de kan gå och man okar bära dem lite då och då. Högst uppe på berget finns en rastbänk och magnifik utsikt över fjärden. Sedan kommer man via branta trappor ner i det gamla kalkbrottet.Branta väggar som sträcker sig upp mot skyn