15 december 2013

Att göra en adventsstjärna

Det här blev verkligen inte det bästa av veckor. Jäklar vad mycket som ska klämmas in i december och jäklar vad sjuka vi har varit i familjen. Decemberstress och så lite olika virustyper på det. Ingen bra kombo. Men nu håller jag tummar och tår för att vi inte blir något mer sjuka innan jul och att vi får en bra vecka.

Idag har vi i alla fall varit utanför huset (!) och åkte iväg och köpte oss en julgran som ska kläs imorgon. Tidigare har jag varit väldigt noga med att den inte ska tas in före den 23 december men det har jag helt kommit över nu. Man tröttnar ju ändå på den så fort när julen är över så det är lika bra att njuta så mycket det bara går innan.

Och vi har fått upp en adventsstjärna i köket. Lite energi infann sig helt plötsligt och jag bestämde mig för att testa en idé jag haft länge men inte kommit till skott med. Jag har haft stommen till en kasserad julstjärna längst in i garderoben länge och som vanligt tänkt att den skulle få nytt liv. Men det har inte blivit av. Så idag hände det. Jag tog fram stommen och vitt lingarn och sen började jag snurra garnet varv på varv på varv. Nu lyser det fint även i köket och jag kan fylla på pysselförrådet med något nytt att återbruka.

1 kommentar: