1 oktober 2013

Om det här med att välja

Förra veckan påbörjade jag och mina kollegor utbildningen "De 7 goda vanorna". För er som får möjlighet att gå den - gör det! Mer kommer jag inte att fördjupa mig här och nu, men en sak av allt klokt som vi lärde oss är att man har alltid ett val. En jäkla skön känsla. Och ikväll när tvättberget var högre än högst, sopsorteringen svämmade över, vi trampade på Briotåg och fick indianpärlor mellan tårna valde jag att inte stressa upp mig över det. Allt kommer snällt att finnas kvar imorgon. Istället valde jag att gå en kvällpromenad med senaste podden från Anja och Julia i lurarna och sedan gå hem och mumsa nybakta havrekakor. Ett helt genialiskt val om jag får säga det själv.

Vill du baka så kommer receptet här:
 • 150 g smör
 • 1 dl rårörsocker
 • 1 dl strösocker
 • 1 tsk hjorthornsalt
 • 2 dl vetemjöl
 • 4 dl havregryn
Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret. Blanda mjöl, hjorthornsalt och havregryn och ha ner det i sockersmeten. Klicka ut drygt 15 kakor på en smord plåt och grädda i ca 10 min i 200 grader.

 
Och så grattis till alla som heter Ragnar idag förstås! Det här är nämligen Ragnarkakor som vi äter dagen till ära.

2 kommentarer:

 1. Ett recept som t o m jag blir sugen på att göra. :)

  SvaraRadera
 2. Fasen så skönt att kunna göra det valet. Precis som du säger, det finns kvar imorgon! Allt behöver faktiskt inte göras idag. Måste inse det!!

  SvaraRadera