10 september 2013

Det här med pyssel

Ibland när jag har bakat bullar, sytt något eller kokat egen sylt får jag höra "oj, vad duktig du är". Och jag blir naturligtvis glad över att någon uppmärksammat det man gjort och tycker att det är - just duktigt.
Men är det därför jag håller på och pysslar? För att känna mig duktig eller för att andra ska tycka att jag är duktig? Nej verkligen inte. Jag gör det bara för mitt högst privata nöjes skull. För att det är något som får mig att må bra och får mig att känna att jag kan något - det blir ju ett tydligt resultat och jag bestämmer tempo, tid och svårighetsgrad. På mitt jobb kan det ibland vara långt mellan idé till färdig produktion. En del av projekten har vi hållit på med i år flera år och vi är många inblandade. Att det ibland kan kännas hopplöst att hålla kreativiteten på topp är ingen underdrift. Då är det så skönt att komma hem och sätta sig antingen med barnen och göra pärlplattor eller vänta tills de somnat och ta fram lite mer avancerat pyssel.

Nu i höst tänkte jag ta mig an den här utmaningen - att virka.

 

Bilder lånade från Järbo garn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar