24 augusti 2013

Äppelpaj med vaniljsås

Igår var det dags för kräftskiva igen. Vi var efterrättsansvariga och gjorde en klassiker - äppelpaj och vaniljsås. Receptet på pajdegen hittar man här. Den smakar knäckigt och är lite seg, så gott!

Vaniljsås:
  • 5 dl standardmjölk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2,5 msk maizena

  1. Häll mjölken och grädden i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och vaniljstången i kastrullen. Låt allt koka upp och ställ sedan kastrullen åt sidan och låt dra i 15 min.
  2. Rör ägg, socker och maizena pösigt med elvisp.
  3. Ta ur vaniljstången ur mjölkblandningen och ställ den på en varm platta. Häll i äggblandningen under omrörning och låt koka upp. Rör hela tiden annars bränns det fast i botten.
  4. Häll upp i en skål, täck med plastfolie och låt svalna. Klart.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar