8 augusti 2013

Enkelt och gott bröd

Det här är ett väldigt enkelt och gott bröd som ska kalljäsa. Du gör degen på kvällen, in med det i kylen och på morgonen klickar du ut degen på plåten. På 20 minuter har du nybakt bröd. Du kan stoppa i lite vad du känner för. Den här gången hade jag i både graham-, vete- och rågmjöl. Och så lite solros- och linfrön. 

Här är receptet som jag utgår ifrån:

1/4 paket jäst
5 dl kallt vatten
1 tsk salt
9 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl

Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet. Sen har du i resten av ingredienserna och resten av vattnet. Degen ska vara ganska lös. Därefter tar du lite plastfolie och har över bunken, ställ in det i kylen och låt jäsa över natten. Klicka ut 10 bullar på bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 15 min på 220 graders värme. 

Hemma hos oss heter det här "Annas bröd" efter min vän Anna som ibland bjuder på de här godingarna när vi är där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar