15 juli 2013

Arbetsamma semesterdagar

Har tillbringat några dagar i mina föräldrars sommarstuga i Hälsingland. Vi har byggt en altan och i stort sett färdigställt den nya sovstugan. Jag är mycket nöjd att jag åtminstone en dag var med och rev den gamla altanen och fick blåsor i händerna och svett som lackade i värmen, så jag liksom kan känna mig delaktig i bygget.

De andra dagarna valde jag bort byggandet och svettades istället över att hinna ha koll på sex barn tillsammans med mamma och syrran. Att hålla barnen nöjda och glada, att ingen skulle ramla från bryggan eller börja leka med målarpenslar, sågar eller hammare. Ta hand om skrubbsår, stickor, myggbett, kusinkonflikter, laga lunch, middag och otaliga mellanmål. Ta fram vattenfärger, kritor, ta bort allt igen. Bygga en koja, ta bort den, blåsa upp armpuffar och simringar som inte ska användas, läsa saga, leka kull.

Oavsett vad man hade jobbat med under dagen smakade vinet fantastiskt på kvällen och tystnaden när barnen hade somnat var magisk. Och det är väldigt skönt att veta att nästa gång vi åker upp kan vi göra det utan att ta med arbetskläderna - då ska vi ha semester, på riktigt.

 
Mycket målande blev det

 
 Och en vernissage förstås
 
 
vackert när alla teckningar vajade i vinden
 
 
Emellanåt lite stillhet...

 
...och lugn
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar