19 april 2013

Baka eget knäckebröd

Enklaste receptet på ett fröigt och nyttigt knäckebröd kommer från svärfar. Görs såhär:
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokhett vatten
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Ha i alla torra ingredienser i en bunke. Häll i rapsoljan.
3. Värm vattnet och ha ner det i bunken. Rör ihop allt till en klistrig smet.
4. Bred ut smeten jämnt och tunt i ett bakpappersklädd långpanna (ca 30x40 cm)
5. Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 5 min. Ta ut plåten och skär upp i ca 12 bitar (eller så stora bitar du nu vill ha). Sen ställer du tillbaka plåten i ytterligare 50-60 min eller tills knäckebröden känns torra och har fått en gyllenbrun färg.

Lycka till!
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar